BUSMANRESA ESTRENA PANELLS INFORMATIUS DEL SERVEI A L'ESTACIÓ DE RENFE

BUSMANRESA ESTRENA PANELLS INFORMATIUS DEL SERVEI A L'ESTACIÓ DE RENFE

BusManresa, el servei de transport urbà de la ciutat de Manresa, amb l’autorització del seu Ajuntament, va estrenar ahir una pantalla que informa del temps d’espera dels autobusos a l’estació de tren de Rodalies RENFE. El panell s’instal·la amb l’objectiu de proporcionar als usuaris i usuàries les hores d’arribada per tal que es dirigeixin directament a la parada o s’esperin a l’interior de l’estació.


A la inauguració van assistir (per ordre d'esquerra a dreta): Antoni Jiménez, director executiu de Sagalés, Monica Capablo, de Capmar, Queralt Torres, cap de serveis de l'Ajuntament de Manresa, Ángel Segovia, de Capmar, Ramon Bacardit, regidor de Mobilitat de Manresa i Francisco Ledesma, director de Manresa Bus. Fotografia feta per l'Ajuntament de Manresa.   

L’Ajuntament de Manresa i el seu servei de transport públic, Bus Manresa, van posar en marxa ahir 17 de desembre al migdia un panell informatiu a l’interior de l’estació de RENFE. A través d’aquesta pantalla es proporciona informació als viatgers de l’hora d’arribada dels autobusos, és a dir, del temps d’espera que escau per a la propera sortida. De fet, el sistema consta d’un monitor de 42 polsades de leds amb la informació del temps i també un plànol de situació de la parada. Es tracta d’una solució tècnica que dóna resposta al fet de prendre la decisió d’anar directament a la parada del bus urbà o bé d’esperar una estona a l’interior de l’estació. Això és realment útil a l’hivern, quan fa molt de fred, o a l’estiu, quan al carrer fa molta calor. 
I és que el servei de tren de Rodalies té freqüències irregulars que ocasiona una aparent descoordinació de serveis de cara al passatger i que, conseqüentment, fa necessari mostrar l’horari del servei de Manresa Bus, en tot moment i amb informació totalment actualitzada. Cal remarcar que utilitzant les targetes integrades, si e sva en tren, el cost del transport públic urbà és gratuït. 
I també que el passat 1 de desembre es va millorar la freqüència del servei de la Línia 8 (Perimetral - Estacions), passant de 18 o 20 minuts a 15 minuts els dies laborables i lectius. La L8 connecta l’estació de Rodalies amb gran part de la ciutat: la zona universitària, les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, l’estació d’autobusos, i els centres sanitaris com el Centre Hospitalari, la Clínica Sant Josep o l’Hospital Sant Joan de Déu, on hi ha una nova parada


S’aniran instal·lant més panells informatius de forma progressiva per tota la xarxa de Bus Manresa, a les principals parades de la ciutat, bé en marquesines o bé en suports especials. L’empresa subministradora que ha desenvolupat el projecte és Capmar
A més, s’està preparant un vídeo que s’emetrà en els monitors per donar a conèixer l’estat del servei del transport públic de la ciutat.


ALTRES NOTÍCIES