MANRESABUS VA REBRE EL RECONEIXEMENT PER A LA REDUCCIÓ D'EMISSIONS DE GASOS AMB EFECTE D'HIVERNACLE DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

MANRESABUS VA REBRE EL RECONEIXEMENT PER A LA REDUCCIÓ D'EMISSIONS DE GASOS AMB EFECTE D'HIVERNACLE DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

El passat 20 de juny, el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort i Subiranas, va lliurar a ManresaBus (servei urbà de la ciutat de Manresa, operat per Sagalés) com a empresa adherida durant els darrers cinc anys al programa d’acords voluntaris per a la reducció de les emissions de gasos amb efecte hivernacle (GEH), el certificat de reconeixement per la reducció d’emissions. A l'acte que es va portar a terme al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), també hi va participar la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mireia Boya i Busquet, i la directora de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), Marta Morera i Marcé.

El programa d’acords voluntaris, va entrar en funcionament l’any 2010, amb l’objectiu de donar eines, suport i reconeixement a totes aquelles organitzacions que voluntàriament volen calcular i reduir les seves emissions de GEH, més enllà del que obliga la normativa. Des de l’inici del programa, les organitzacions adherides han posat en marxa més de 3.300 actuacions, de les quals més de 2.500 ja estan implementades. Actualment, formen part del programa 242 organitzacions de diferents sectors; empreses públiques, pimes, entitats de l’administració pública i organitzacions sens ànim de lucre. 

Al desembre del 2022, ManresaBus va incorporar a la seva flota 8 vehicles elèctrics. Amb aquesta compra, el servei urbà de Manresa opera amb una flota 100% sostenible entre els vehicles híbrids i elèctrics del servei. Així doncs, Sagalés reafirma el seu compromís amb una mobilitat sostenible i fa un pas més en el seu “Compromís en moviment”, la seva estratègia de sostenibilitat 2022-2025 que té present la descarbonització progressiva de la flota, reduint de forma dràstica l’ús de combustibles fòssils i emissions contaminants.


ALTRES NOTÍCIES